Slijpen en Centerloos Slijpen

Slijpen wordt meestal toegepast om een nauwkeurig en glad oppervlak te krijgen. Op deze manier kan je producten vlak, scherp, rond of centerloos slijpen of van een profiel voorzien. De slijpkorrel bepaalt vaak de gladheid van het oppervlak. Hoe kleiner de korrel hoe gladder het oppervlak.
 

Rond, vlak en centerloos slijpen

Wij slijpen rond, vlak en centerloos

Het betreft hier de productie van kleine tot grote series ook enkel stuks en in bijna alle voorkomende materialen, diemeters en toleranties.

Ook kunnen wij het te slijpen product voor u geheel vervaardigen, draaien, frezen, harden en voorzien van een oppervlakte behandeling.
 

Kwaliteit en nauwkeurigheid 

Bij Bewerkings Techniek Gelderland staan kwaliteit op de eerste plaats. En zijn onze klanten verzekerd van de allerhoogste nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit van hun producten.

Specificaties van rond slijpen:

- Diameter: max. ø 360 mm.
- Lengte: max. 1000 mm.

Specificaties centerloos / insteekslijpen:

- Diameter: ø 3mm. tot ø 40 mm.
- Lengte: max. 2000 mm.

Specificaties vlak slijpen:

- Breedte: max. 400 mm.
- Lengte: max. 1000 mm.

Specificaties Honen:

- Diameter:  ø 40 mm.
- Lengte: max. 250 mm.
 

Centerloos slijpen

Centerloos slijpen is een slijpmethode waarbij het werkstuk niet met een spindel of center gevast wordt tijdens het slijpen. In plaats daarvan worden de randen van het werkstuk tussen twee slijpwielen geklemd, waardoor het werkstuk kan roteren tijdens het slijpen. Dit maakt het mogelijk om vrijwel elke vorm van werkstuk te slijpen zonder dat er een speciale center of spindel nodig is.
Metaalwerk op maat nodig?
Zoek dan niet verder en laat ons een scherpe offerte opstellen. Met onze vakspecialisten krijgt u altijd het gewenste resultaat.
Copyright 2023 © BTG Zaltbommel - Sitemap